Εξώφυλλο τραγουδιού
ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
Παίζει τώρα:
Εξώφυλλο τραγουδιού

Αυλαία έναρξης των εκδηλώσεων «Φώτια 2019» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων «Φώτια 2019» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Ο καταξιωμένος αυτός θεσμός, με φετινό θέμα «Ενορία: κύτταρο ζωής!», αναδεικνύει το πολυδιάστατο του ρόλου και της αξίας της Ενορίας, με ένα ευρύ πρόγραμμα λατρευτικών, θεολογικών, μουσικών, εικαστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στο παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» έλαβε χώρα ο Εσπερινός της εορτής των Τριών Ιεραρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, περιεκτική και με πολλές αναφορές στα κείμενα των Τριών τιμωμένων Αγίων ομιλία του Θεολόγου κ. Βαρσάμογλου.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πατρικό και επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των τριών Αγίων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών και την υιοθέτηση αυτού ως πρότυπο για τους σύγχρονους διακόνους του πολυσήμαντου έργου της παιδείας και της αγωγής, τους εκπαιδευτικούς της σημερινής εποχής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών των Κατηχητικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας που διοργανώνεται από το Γραφείο Νεότητας και έχει θέμα «Η Ενορία μου». Η έκθεση που περιέχει δεκάδες παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα θα φιλοξενείται στον 3ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης των «Φωτίων» και οι ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά, 11π.μ.-1μ.μ. και 5μ.μ.-8μ.μ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που επισυνάπτεται. Όλες πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».