Εξώφυλλο τραγουδιού
ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
Παίζει τώρα:
Εξώφυλλο τραγουδιού

Συναυλία για τον συνάνθρωπο – Πέμπτη 14.09

Διοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, Δήμος Κατερίνης & Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες των δραματικών καταστάσεων που βιώνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνουν μία «Συναυλία για τον συνάνθρωπο» στο Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, με είσοδο ελεύθερη. Την πρωτοβουλία θα στηρίξουν με την συμμετοχή τους οι τραγουδιστές Δημήτρης Ζερβουδάκης, Σίσσυ Πολυδώρου, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Κωστής Καψάλης, Νίκος Πολύζόπουλος και Όλγα Ζορμπά, η χορωδία και τα χορευτικά τμήματα της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η Ένωση Ποντίων Πιερίας και το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης «Το Ξαθέρι».

Την ορχήστρα θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Παναγιώτης Λυμπανοβνός, Ανδρέας Ζιάκας, Δημήτρης Δριστάς, Ντίνος Γαργαετίδης, Γιώργος Γκουτζαμάνης, Χρήστος Τασχουνίδης και Θανάσης Κουστιάνης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Βαγγέλης Μπουσμαλής και την ηχητική κάλυψη ο Μπάμπης Κοκκινίδης. Αρωγοί και δυναμικοί συμπαραστάτες, οι σύλλογοι : Εστία Πιερίδων Μουσών, Ένωση Ποντίων Πιερίας, Το Ξαθέρι, Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και Chopper Riders Club Katerini.

Ευγενική παράκληση των διοργανωτών, των υποστηρικτών και συμμετεχόντων στην εκδήλωση προς τους συμπολίτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη Συναυλία η προσφορά προϊόντων για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ειδικότερα θα συλλεχθούν πλαστικές σακούλες, χλωρίνες-απορρυπαντικά, γάντια μίας χρήσης, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και φάρμακα.

O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ Γεώργιος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία δήλωσε τα εξής: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας. Ολόψυχα τους ευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουν οι άνθρωποι τέτοιες καταστάσεις. Καλούμε όλους όσους έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους, ώστε με αγάπη, ευαισθησία και αλληλεγγύη να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας από τη Θεσσαλία.»

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος απευθυνόμενος στους συνδημότες του, τόνισε για την συναυλία:
«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο θεατράκι του πάρκου, ενώνουμε τις φωνές μας και στέλνουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο να ανακουφίσει τους πολίτες. Από το θεατράκι του πάρκου Κατερίνης η «φωνή μας» πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα και να φτάσει στις πληγείσες περιοχές με την ελπίδα να απαλύνει τον πόνο τους.»

Αυτές τις στιγμές δεν συμπαραστεκόμαστε μόνο νοερά, δεν περιοριζόμαστε στα ευχολόγια για γρήγορη αποκατάσταση. Περνάμε στην πράξη! Συλλέγουμε ό,τι είναι χρήσιμο για την άμεση ανακούφιση των συνανθρώπων μας!

Την Πέμπτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Θέατρο Πάρκου!
Στη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!!!!